ویتامین C یک ویتامین محلول در آب است که در بدن انسان ساخته نمیشود و لازم است حتماً ازطریق رژیم غذایی وارد بدن شود. این ویتامین در بدن نقشهای زیادی منجمله کمک در ساخت کلاژن، پیشگیری از بیماریهای قلبی-عروقی و سکته قلبی و مغزی، کاهش شانس ابتلا به سرماخوردگی و کووید و بهبود عملکرد مغز را بعهده دارد. همچنین این ویتامین به عملکرد بهتر آنتی اکسیدانها مانند ویتامین E و A در بدن کمک میکند و نقش موثری در کاهش خطر ابتلا به سرطان دارد.
از منابع ویتامین C در رژیم غذایی گروه مرکبات، انواع فلفل شیرین ، انواع کلم، توت فرنگی، گوجه فرنگی و طالبی را میتوان نام برد. علاوه برآن ویتامین C به صورت مکمل های دارویی شامل قرص های جوشان و غیره در داروخانه ها موجود میباشد.
مصرف بیش از حد این ویتامین معمولاً با عوارض جدی همراه نخواهد بود اما در بلند مدت میتواند به سلامت بدن آسیب وارد کند.